Foscam

Водещ доставчик на IP видео решения

 

Foscam Office

 

Foscam е основана през  2007г. с целта да предостави висококачествени и ценово конкурентни устройства за видеонаблюдение за да може да направи вашия живот по сигурен и то на достъпна цена за всеки един по света.

Като един от водещите производители на устройства за сигурност, Foscam проектира, произвежда и доставя мрежови продукти за видеонаблюдение от достъпния MJPEG клас до професионалния H.264. 

Foscam е защитила няколко патента и сертификата в Европа и Америка от  CE, FCC, ROHS и други международни организации.

CE CertificateCE Certificate 2


Какво е IP камера? Интернет Протокол камера или АйПи (IP) камера е вид цифрова видеокамера често използвана при видеонаблюдение и която за разлика от аналоговите CCTV камери може да изпраща и получава данни през компютърна мрежа и интернет. Това е една от най-популярната способност на IP камерите и означава, че вашата камера се включва във вашата домашна мрежа като самостоятелно устройство, без да има нужда от допълнителни скъпи устройства за управление.

Как работи IP камерата? Вместо да предава видео сигнал по кабел до монитор или DVR, IP предава видео през интернет, Ethernet, WiFi. Всичко нужно за предаване на картина през мрежата е вградено в самата камера, която е включена директно в мрежата като всяко едно друго мрежово устройство - принтер или скенер например. В зависимост от IP камерата тя може да записва видео на допълнителна мемори карта като тази която се използва във вашия цифров фотоапарат или мобилен телефон, същевременно вашия компютър или смартфон може да се свърже с камерата по мрежата и да записва локално на вградената памет или хард-диск.


Foscam Basic Setup


Различни видове IP камери:

Вътрешни Pan/Tilt камери - Камери с възможност за завъртане по хоризонтала и вертикала, позволяващи на оператора да насочи камерата в реално време към посоката която иска да наблюдава. Два основни варианта, по-евтин и по-скъп разполагащ допълнително с IR-CUT филтър.

Вътрешни статични IP камери - Най-бюджетните и ценово достпъни IP камери подходящи за вътрешно видеонаблюдение разполагащи с нощно IR осветление.

Външни водоустойчиви IP66 видеокамери - Външните камери разполагат със специален водо и прахо-устойчив корпус за да могат да понесат ниски и високи температури и вода. Различните модели външни камери разполагат с различно инфрачервено осветление и обективи с различна широчина на ъгъла.

 

С какви технологии разполагат различните модели Foscam IP камери:

Безжична връзка - Въпреки че може да изпозлвате и вградения Ethernet порт, разолагайки с безжична връзка вие може да свърщете вашата камера към вашия безжичен рутер без да е нужно да прекарвате допълнителни кабели. Единственото от което имате нужда е достъп до електрическо захранване. 

IR-Cut филтър - Моделите с IR-Cut филтър автоматично филтрират инфрачервената светлина през деня и по този начин вие виждате истинската и цветово акуратна картина, а не измита и с нереални цветове.  

Pan/Tilt поддръжка - Позволява отдалечено управление по хоризонтала и вертикала на вътрешната IP камера разполагаща с тази способност. 

Нощно осветление - Позволява да наблюдавате нощно време с черно-бяла картина използвайки инфрачервена светлина и цветна картина през деня. Всички IP камери на FOSCAM разполагат вградено нощно инфрачервено осветление. 

Двупосочно аудио - Вградените микрофон и високоговорител ви позволяват отдалечено да слушате какво се случва там където е монтирана камерата, като същевременно ви позволява отдалечено да говорите през самата камера. 

Засичане на движение - Получете имейл със снимка, когато се настроили вашата камера да ви известява при засечено движение на обекта който се наблюдава. По този начин може например да видите кой стои на входа на вашата къща по всяко време от всяка точка на света. 

Поддръжка на динамична смяна на вашия IP адрес - Позволява ви да имате достъп до вашата камера от интернет дори и да се смени вашия локален IP адрес. 

Уеб броузър управление и наблюдение - Управлението и настройките на вашата IP камера се извършват през уеб броузъра който ползвате на вашия компютър, смартфон или таблет, без значение дали той е Интернет експлорер, Мозила, Гугъл Хром, Сафари или Опера.  

foscam supported browsers 

Смартфон поддръжка  - Имайте достъп до вашата камера през вашия мобилен телефон или смартфон през вашия броузър или през една от всичките програми за видеонаблюдение налични безплатно за Iphone, Android или Blackberry.